Sport en plezier in de natuur

Het Sauerland nodigt uit met een groot aanbod

Eens alles loslaten, n worden met de zinnelijkheid van het bos en zich openstellen voor de geluiden en geuren van een uniek landschap. Op kronkelende wegen en paden de gejaagdheid van alledag gewoon eens vergeten en de natuur op zich laten inwerken. In de winter bij bijtende kou door de krakende sneeuw stappen. Dit en nog veel meer biedt de Rothaarsteig, het "vlaggenschip van alle wandelwegen" in het Sauerland, gelegen midden in de belangrijkste vakantieregio van Nordrhein-Westfalen. Wie het typische landschap van het Sauerland met zijn heuvels, bergen, bos en dalen liever met meer tempo wil verkennen, kiest een van de 30 routes van de Bike Arena Sauerland. Hier worden trajecten voor elke smaak en behoefte aangeboden. Gezinnen met kinderen en senioren vinden hier net zo goed een passend aanbod als sportieve mountainbikers en wielrenners.
Ook trekkingfietsen en vouwfietsen kunnen in de Bike Arena ingezet worden: op mooie trajecten met bezienswaardigheden en pleisterplaatsen. Op hun tocht door de schijnbaar eindeloze bossen en de gezonde lucht van het Sauerland laten de fietsers hun blik over de dalen, heuvels en mooie vakwerkdorpjes dwalen, over de vele beekjes, rivieren en stuwdammen met de vitaliteit van het water. Vanuit de uitzichtpunten en 'doorkijkjes' gezien, waant men zich in een golvende, groene oceaan. Hier kan men nieuwe energie en kracht tanken.

Ook voor motorrijders heeft het Sauerland veel te bieden. Het Sauerland- Roadbook beschrijft attractieve, door de politie uitgewerkte routes in een afwisselend landschap dat veel mogelijkheden biedt om mooie motortochten te maken. Het belangrijkste van een vakantie in het Sauerland blijven echter de bossen; ze beslaan 62 procent van het oppervlak. Volgens het bericht over de toestand van de bossen behoren ze tot de gezondste bossen van Duitsland. Bosbouw en houtverwerkende bedrijven spelen een grote rol. Dit is het Canada van Duitsland. En de mensen? Ze zijn net als de vele bomen: rechtuit en betrouwbaar. Maar ze komen niet naar je toe. Heeft men ze echter eenmaal voor zich ingenomen, heeft men vrienden voor het leven gemaakt. Voor veel mensen is het heel belangrijk dat ze ergens een tweede thuis hebben. Palmen en strand zijn heel mooi, maar het is goed als men ergens een plaats kent, waar men tussendoor even kan bijtanken Het vakantiegebied Sauerland staat bekend om zijn uitstekende gastronomie. Er zijn moderne en huiselijke accomodaties: van comfortabel hotel tot gezellige vakantiewoning.

Johannes-Hummel-Weg 1
57392 Schmallenberg

Telefoon +49 (0) 29 74 - 96 98-0
Fax +49 (0) 29 74 - 96 98-33

www.sauerland.com
info@sauerland.com

Sauerland Tourismus e.V. Bad Fredeburg