Kuur- en recreatielandschappen in Zuid-Westfalen

"Vakantie, wandelen, een kuur...en nog veel meer beleven"

Eindeloze bossen die zich werkelijk nog van horizon tot horizon uitstrekken, in een van de bosrijkste streken van Duitsland. Bergen die net een reusachtige, 800 m hoge skipiste lijken. Frisse en gezonde lucht, om eens heerlijk diep in te ademen:
Welkom op het zuidelijkste punt van Westfalen: in het Siegerland en in het Wittgensteiner Bergland met het natuurpark Rothaargebergte en met de bronnen van de rivieren Eder, Lahn en Sieg.

Wat kunnen de gasten en vakantiegangers ontdekken en beleven?

In alle jaargetijden is er een aanlokkelijk aanbod voor toeristen: Van first class hotel tot plattelandshotel, van gezellig pensionnetje tot "Vakantie op een boerderij", een breed scala voor elke smaak (en portmonnee)! En elk van de vier jaargetijden heeft in dit middelgebergte zijn eigen, bijzondere charme. Van het voorjaar tot de herfst is het aanbod voor een ontspannend verblijf in het middelgebergte vrijwel onuitputtelijk. De mogelijkheden gaan van "Fit & Actief", "Westfaals genieten", "Fietsen" tot "Wandelen" en maken het voor de gasten soms moeilijk om te kiezen. De cultuur in deze "provincie vol leven" is veel rijker geschakeerd dan men zou vermoeden. Een overvloed aan culturele aanbiedingen wachten erop, ontdekt te worden. In 72 musea en streekmusea worden veel mooie en originele dingen bewaard, zodat het verleden overal voelbaar is.

Bergop en bergaf op twee wielen

De bergen zijn een constante metgezel in het heuvelachtige Siegerland en Wittgensteiner Bergland. Een best wel veeleisend fietsgebied dus! Wie echter langs de vele rivierdalen van deze waterrijke streek fietst, staan verrassend aangename routes te wachten. Het is de moeite waard om met de Rhein-Sieg-Express van Keulen naar Siegen of van Hagen naar Siegen of van Frankfurt naar Siegen te reizen (de fiets als bagage). Vervolgens met de "Rothaar-Bahn" (fietsen mogen hier trouwens gratis mee) omhoog naar de kam van het Rothaargebergte rijden. Van hieruit kan men één-of tweedaagse fietstochten langs de Sieg tot aan de Rijn, langs de Lahn tot aan de Rijn bij Koblenz en langs de Eder tot Kassel aan de Fulda maken.

Wandelparadijs Siegerland-Wittgenstein....omdat wandelen daar écht leuk is!

Welkom in een van de bosrijkste gebieden van Duitsland met een bosaandeel van 64 %. De heerlijkste bossen in het middelgebergte met het natuurpark Rothaargebergte zijn een geschenk van de natuur die erop wachten bewandeld te worden. In het brongebied van de Eder, Lahn en Sieg lopen meer dan 3.500 km gemarkeerde wandelwegen door vrijwel eindeloze loof- en naaldbossen. Er zijn meerdaagse wandelingen op de Rothaarsteig - de "Weg van de zintuigen" (154 km), de Siegerland-Höhenring (140 km) of de Wittgensteiner Panoramaweg (154 km) mogelijk. Voor natuurvrienden worden natuurkundige wandelingen in uitgestrekte bosgebieden, lange bergwandelingen of idyllische wandelingen door dalen met een veelsoortige flora aangeboden.

Koblenzer Straße 73
57072 Siegen

Telefoon +49 (0) 2 71 - 3 33 - 10 20
Fax +49 (0) 2 71 - 3 33 - 10 29

tvsw@siegen-wittgenstein.de
www.siegerland-wittgenstein-tourismus.de

Touristikverband Siegerland-Wittgenstein