Jochen Gerz - De wedstrijd

Klik a.u.b. op de knop “Vergroot” om het boek te vergroten. De knop ‘issuu’ verwijst naar de dienstverlener, die de techniek voor dit “digitale boek” ter beschikking stelt.

Documentatie over een bijzondere kunstactie

De WaldSkulpturenWeg Wittgenstein-Sauerland vormt een ongeveer 23 km lang wandelpad tussen Bad Berleburg en Schmallenberg en dat over de rug van het Rothaargebergte. Jochen Gerz (geboren in 1940), een internationaal bekende conceptkunstenaar, heeft in het kader van dit kunstproject met zijn werk >>De wedstrijd<< een bijzonder en publiek monument gecreëerd. Daarbij beschrijven de inwoners van Schmallenberg en Bad Berleburg, gescheiden door het Rothaargebergte en door een lange rivaliteit, in brieven waarom ze in hun stad wonen. Deze brieven werden vervolgens zoals bordjes met straatnamen geëmailleerd en voor huizen van de andere stad opgesteld. Zo ontstond een kunstwerk met veel deelnemers, dat de dialoog stimuleerde. Die begon met het feit dat eenieder, die zijn brief wilde bekijken, zich daartoe in de andere stad moest begeven.
 
Jochen Gerz: >>Uiteindelijk diende de wedstrijd ertoe, dat de beide steden elkaar beoordeelden en samen een kunstwerk hebben geschapen, dat hen samenbrengt en ook in de  toekomst verbindt.<< De hier samengebrachte brieven bieden ons een levendige blik in een klein deel van het Duitse heden. Een gesprek met de kunstenaar geeft een goede indruk van de diverse dimensies van een dergelijk project.

Dit boek werd ondersteund door de Kunststichting van NRW.

Contact

Wilt u meer weten over dit boek of er een exemplaar van bestellen? Dan stuurt u ons toch een bericht via ons contactformulier!

Wienand Verlag GmbH
Weyertal 59, 50937 Köln

T: 0049 (0) 221 47 22 – 130
F: 0049 (0) 221 44 89 11

info@wienand-verlag.de 
www.wienand-verlag.de

Wienand Verlag GmbH

Uitgever: Uwe Rüth
in samenwerking met de Wittgensteiner Akademie e.V., Bad Berleburg Markt und Tourismus e.V., Kur und Freizeit GmbH Schmallenberger Sauerland
 
Teksten van Uwe Rüth, Wolfgang Völker
Fotografie van Werner J. Hannappel
 
152 pagina’s met 98 kleur- en 5 z/w-afbeeldingen
21x24,8 cm
 
Gebonden met beschermende omslag
incl. praktisch bijgevoegd boekje voor tijdens de wandeling
 
Prijs: euro 29,80

ISBN 978-3-86832-002-2
Wienand Verlag Keulen