• Magdalena Jetelová: Wat was er het eerst?
  Het ei is het uitgangselement van het leven en de oervorm van de natuur
 • Ansgar Nierhoff: Geen makkelijk spel
  "Geen makkelijk spel" thematiseert het conflict tussen twee gescheiden regio's
 • Alan Sonfist: Het Monument van de verdwenen valk
  De valk is enkel vanuit de lucht te herkennen
 • Jochen Gerz: De Wedstrijd
  Brieven bevonden zich op de vaak moeilijke weg naar de ander toe

Wandeltaxi naar de Waldsculpturenweg

WaldSkulpturenWeg Wittgenstein - Sauerland.

De Waldsculpturenweg Wittgenstein Sauerland verbindt als natuur- en cultuurbelevenis het Schmallenberger Sauerland met het Wittgensteiner Land. Het ongeveer 23 km lange kunstwandelpad met werken van internationaal bekende kunstenaars is uniek voor Duitsland. Alle een tot twee kilometer komt men in de wegberm van deze wandelroute tussen dennen en gemengde loofbossen uit bij een van de 11 sculpturen, die voor een deel een indrukwekkende grootte hebben. Deze sculpturen zijn tijdens een gemoedelijke rondwandeling ieder voor zich toegankelijk of kunnen tijdens de 23 km lange wandeltocht worden bekeken. 
 
Nu kan ook worden tegemoet gekomen aan de wens van vele gasten uit de streek van Schmallenberg, die de Waldsculpturenweg vanuit de richting Bad Berleburg naar Schmallenberg willen bewandelen. De Verkehrsverein (VVV) Schmallenberg e.V. biedt iedere zaterdag een speciale brengdienst aan de in vorm van een wandeltaxi. De brengservice rijdt zowel naar het begin van de Waldsculpturenweg in Bad Berleburg (gemeentehuis), alsook naar de wandelparkeerplaats Trufterhain (sculptuur 2, het gouden ei, Wat was er het eerst?).
 
Genteresseerde wandelaars kunnen zich steeds vrijdags tot 15.00 uur onder telefoon 0049-(0)2972-9740-18 voor de wandeltaxi aanmelden bij het Hout- en Toerismecentrum in Schmallenberg.
 
De kosten bedragen per persoon 10 euro met SauerlandCARD en 15 euro zonder SauerlandCARD.
 
Data:
Iedere zaterdag
van april tot oktober