• Timm Ulrichs: Schittering II
  Het filmdoek: een stalen constructie met 196 vrij beweeglijke, roestvrijstalen spiegels
 • Heinrich Brummack: De Kromstaf
  De kromstaf was ooit een teken van grote macht
 • Ansgar Nierhoff: Geen makkelijk spel
  "Geen makkelijk spel" thematiseert het conflict tussen twee gescheiden regio's
 • Andreas Oldörp: Boven de vijvers
  Het dal krijgt door dit akoestische kunstwerk een nieuwe ruimtelijke plasticiteit

Wandeltaxi naar de Waldsculpturenweg

WaldSkulpturenWeg Wittgenstein - Sauerland.

De Waldsculpturenweg Wittgenstein – Sauerland verbindt als natuur- en cultuurbelevenis het Schmallenberger Sauerland met het Wittgensteiner Land. Het ongeveer 23 km lange kunstwandelpad met werken van internationaal bekende kunstenaars is uniek voor Duitsland. Alle een tot twee kilometer komt men in de wegberm van deze wandelroute tussen dennen en gemengde loofbossen uit bij een van de 11 sculpturen, die voor een deel een indrukwekkende grootte hebben. Deze sculpturen zijn tijdens een gemoedelijke rondwandeling ieder voor zich toegankelijk of kunnen tijdens de 23 km lange wandeltocht worden bekeken. 
 
Nu kan ook worden tegemoet gekomen aan de wens van vele gasten uit de streek van Schmallenberg, die de Waldsculpturenweg vanuit de richting Bad Berleburg naar Schmallenberg willen bewandelen. De Verkehrsverein (VVV) Schmallenberg e.V. biedt iedere zaterdag een speciale “brengdienst” aan de in vorm van een wandeltaxi. De brengservice rijdt zowel naar het begin van de Waldsculpturenweg in Bad Berleburg (gemeentehuis), alsook naar de wandelparkeerplaats Trufterhain (sculptuur 2, het gouden ei, “Wat was er het eerst?”).
 
Geďnteresseerde wandelaars kunnen zich steeds vrijdags tot 15.00 uur onder telefoon 0049-(0)2972-9740-18 voor de wandeltaxi aanmelden bij het Hout- en Toerismecentrum in Schmallenberg.
 
De kosten bedragen per persoon 10 euro met SauerlandCARD en 15 euro zonder SauerlandCARD.
 
Data:
Iedere zaterdag
van april tot oktober